АГРО БЛОГ

PVC маркучи за винопроизводството

Фабрика със съдове за съхранение и монтирани червени винени маркучи

Добиването на вино е бавен и прецизен процес, забулен в мистерия още от древността. Той започва с избора на подходящо грозде и завършва с бутилирането и отлежаването на т.нар. „Напитка на боговете“. За да се стигне до този последен етап обаче, виното преминава през различен тип обработка, за която е необходимо качествено оборудване.

Маркучите и мястото им в процеса на винопроизводство:
PVC Маркучите тип Wine намират приложение още при първите стъпки на винопроизводството и са незаменима част в целия му цикъл. Те взимат участие от началната преработка, през прехвърлянето и транспортирането, до финалния етап на бутилиране.
Изборът на качествени маркучи е изключително важен, тъй като те са предпоставка за отличното качество на виното.

Какво трябва да знаем за PVC маркучите, тип Wine:
Маркучите тип Wine, предлагани от Стабил Агро Трейд ЕООД са изработени от устойчив нетоксичен PVC материал, благодарение на който, алкохолната смес не променя вкусовите си и цветови качества. Стените на маркуча са подсилени с твърда PVC спирала, което е предпоставка за по-дългия експлоатационен период, включително и при производства изискващи по-високо налягане за готовата продукция. Стабил Агро Трейд предлага серия винени маркучи 022NP за тежък режим на работа и серия 501N.
022NP работи при температура от -5 до +60 С. Този тип маркучи намират, също така и широко приложение не само във винопроизводството, но и за пренос на слабо алкохолни напитки до 28% алкохол, вода, сокове и други хранителни смеси.
Серия 501N, от своя страна е изработен от нетоксичен PVC материал, стените му са подсилени със стоманена спирала, гладка външна и вътрешна повърхност. Маркучите оттази серия, се използват за пренос на течности, вода и гранули.

Изпитано качество за отлично вино:
Wine маркучите на Стабил Агро Трейд отговарят на всички стандарти и са в пълно съответствие с европейските изисквания за качество на хранителните продукти - UNI EN ISO 1307 : 2008. Изработени са с формула, свободна от „Фталати“, което отхвърля възможността, напитката да промени своите качества.

Назад